El Departament d’Agricultura de la Generalitat, arran de la situació de la malaltia Pesta Porcina Africana (PPA) a la Unió Europea, i especialment a Bèlgica, està sumant esforços per prevenir la seva introducció al nostre territori.

Aquesta malaltia contagiosa de declaració obligatòria que afecta al porc domèstic i al porc senglar es transmet per contacte directe amb altres porcs i senglars infectats, consum de productes càrnics derivats i carn d’animals infectats, objectes contaminats i vehicles de transport de bestiar.

Tot i no tenir cap implicació per a la salut humana, la introducció de la malaltia al nostre país podria tenir conseqüències negatives per a la salut i el benestar dels animals així com per a l’economia de la indústria agroalimentària catalana.

Des del Departament d’ Agricultura de la Generalitat s’ha editat material informatiu que us adjuntem, i que preguem en feu la difusió que considereu adequada.

Bàsicament els consells són:

1. Si es troba algun senglar mort: no el toquis, no t’apropis i truca al telèfon dels Agents rurals.

2. No donar de menjar als porcs senglars.

Cal recordar que la prevenció de la Pesta Porcina Africana és cosa de tots i que, per tant, és molt important que tots els agents implicats segueixin les instruccions d’aquest material informatiu i extremin les mesures per impedir l’entrada d’aquesta malaltia a Catalunya.

Per a qualsevol dubte contacteu amb la bústia del Servei de prevenció en salut animal: [email protected]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *